толкова ми е ясно
че чак ми светва звездата на върха
на завоя преди полудяване
ще се сбъднат желанията
и малката кибритопродавачка
може да уцели джакпот некъв
и да се чупи към рая
изгорила душата си в клечка
ще съм перде известно време
7 дни не повече
ако все пак ми останат зъби
и са все още бляскави гирляндите
ще съм принцеса с чадърче
и няколко кашона
за подреждане на смисъл
и разпилени сини коси и девствена усмивка
със заспали цветя на ръба на леглото
ще се събудя красива
ако чуя гласа и ми паснат обувките
и завали снега на парцали
"Ти, който си на небето..."
мир любов и очакване бяло
тия трите неща
а дотогава
ще бачкам
ще бачкам
ще бачкам
© Зорница Николова Todos los derechos reservados