19.12.2008 г., 22:24 ч.

Afterlife 

  Поезия » Друга
621 0 9

толкова ми е ясно

че чак ми светва звездата на върха

на завоя преди полудяване

ще се сбъднат желанията

и малката кибритопродавачка

може да уцели джакпот некъв

и да се чупи към рая

изгорила душата си в клечка

ще съм перде известно време

7 дни не повече

ако все пак ми останат зъби

и са все още бляскави гирляндите

ще съм принцеса с чадърче

и няколко кашона

за подреждане на смисъл

и разпилени сини коси и девствена усмивка

със заспали цветя на ръба на леглото

ще се събудя красива

ако чуя гласа и ми паснат обувките

и завали снега на парцали

"Ти, който си на небето..."

мир любов и очакване бяло

тия трите неща

а дотогава

ще бачкам

ще бачкам

ще бачкам

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??