I
Съборени къщи и
счупени прозорци.
Задушаващ прах и
гръмнали електрически крушки.
Слънчево затъмнение.
Току-що изхвърлен презерватив -
горещ и... непотребен.
II
Хладни утрини разтварят
влажни утроби.
Хладни утрини раждат
мъртви дни.
Хладни утрини зачеват
в призрачни нощи,
за да пометнат болезнено
в хладната утрин.
III
Безпаметни дни.
Безпаметни нощи.
Несбъднато минало.
Забравено бъдеще.
Ледено е -
в черупката на охлюва.
© Даниела Todos los derechos reservados