27 ago 2024, 19:51

Асансьор за мравки 

  Poesía
130 1 2

АСАНСЬОР ЗА МРАВКИ

 

Къде съм тръгнал, никога не зная.

Дали ще стигна – и това не знам.

Не питайте, на мен ми е все тая! –

добро ли, зло ли ме очаква там.

 

Светът край мене все така се движи –

мравуняче под Божия Всемир,

за своя черен хляб полага грижи,

а хлябът бял е хляб на царски пир.

 

Човек, дори добре да е, се спира

все някой ден пред Райските врати.

Един ли братец хлътна зад баира

в забрава и Вселенски пустоти?

 

Ни славата, ни почестите важат –

летиш като в небесен асансьор.

Щом копчето натиснеш на етажа,

и ангелите вече пеят в хор!

 

Живях – дори от мравката по-чисто,

и знам, че Господ ще ме приюти.

Земята е търкулнато мънисто,

което в шепа подържа и ти.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ни славата, ни почестите важат –
    летиш като в небесен асансьор.
    Щом копчето натиснеш на етажа,
    и ангелите вече пеят в хор!
  • "Земята е търкулнато мънисто,
    което в шепа подържа и ти."
    Разкошна поезия!
Propuestas
: ??:??