Извикваш в мене сто противоречия.
Въпроси ми създаваш.
Да разпитвам!
Живея с теб в хиляда измерения...
По орбити на бъдеща се скитам!
Кълна наум връхлитащите чувства,
които нарисувал си нехайно.
Какво тупти под смешната ти блуза -
сърце или оръжие потайно!?!
Все тичам подир твоите неземности...
А аз съм земна зодия, човече!
Как лесно преживяваш всички тленности,
и туй, че си от някои отречен?!?
Вихрушките от странни философии,
които мъдро трупаш върху мене...
морят ме.
О! Несъвместими зодии!
Теле за Водолей да се ожени!!!!!!!!!!!!!!
Какво да правя своето спокойствие,
когато с теб не мога да го имам!?!
А то без теб, шармантни мой,
живот ли е?
Дори при туй, че все не те настигам!
Но някак си се сблъскваме тук-там,
из кадрите на общата ни лента!
Какви закони срещат ни,
не знам!
Навярно тука властва асцендента!
© Катя Todos los derechos reservados
Мога да разбера и дилемата ти /ако ти си лирическата героиня/. Аз съм зодия Водолей - коря се, че не мога да планирам и да си следвам плана, а останалите хора са толкова добри в това. Реших: спирам да планирам и каквото стане!
Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще!
6.