Аз съм човек за трибуна.
Имам да кажа какво.
Смятам, че моята дума
носи лице и тегло.
Аз съм готов да се боря.
Честни да браня с морал.
Смятам, че мога да водя
смели към светъл портал.
Аз съм готов да извикам
в днешното грозно лице.
Думите силни излитат,
виждам гора от ръце.
Аз съм готов да поема,
нашия светъл копнеж.
Пръсна се огнена вена.
Шепнах на утрото: ,,Влез‘‘.
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados
Благодаря ви, г-жо Петрова! Ще Бъда!