Аз искам да съм волна птичка,
най-волната от всички,
с неуморими криле
свободно да летя
високо в синьото небе.
Аз искам да съм волна птичка
и безспирно да летя,
високо над всичко
и цялата земя.
Аз искам да се освободя
от тежкия товар,
душата си да спася
от ужасния кошмар.
Не искам да съм в неговия плен,
жадувам свободата си,
светлия и слънчев ден,
заслепяващ тъгата ми.
© Богдана Маринова Todos los derechos reservados