8 nov 2008, 22:40

Аз на тебе посветих 

  Poesía » De amor
582 0 2

В свойта няма самота,

запленен от красота,
аз на тебе посветих
неугледния си стих.
И поисках да вплета
в тежкия му ритъм лих
аромата на цветя
в полъха на вятър тих.
И в едно да събера
лъчезарните лъчи,
свежестта и младостта
на сияйната зора.
С бистри капчици роса
исках да го украся,
за да ярко заблести
кат рубинена звезда.
Но не случи се така -
вместо радост - светлина
в него грубо прозвуча
сивотата - глупостта.
Угнетен от самота
аз на тебе посветих
в глухотата на нощта
този неугледен стих...

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??