Утрото разплакано се мръщи.
Небето посивяло е от скука.
Ограбен спомен, отново се връща
да заживее скришно тук, при бука.
Ще дойде буря и тя ще отвее
ненужното, на времето в боклука,
а споменът дали ще оживее
забравен, тихо, в някоя пролука?
И никой няма за него да жали.
Изгубен някъде, той ще се рее.
Продавани са всички идеали,
а този смешен спомен за къде е ?
В позлата есента ще пожълтее.
Ще запламти в оранжево червено,
а после ще се втурне снеговеят,
да разкраси земята изранена.
Споменът, от своята хралупа,
ще заплаче за съдбата изморена,
за срещите тук, някога, при бука,
с тайната любов... и споделена.
Идват хора, минават от тука,
предатели с омрази и завери,
приятели за радост и сполука,
а той шепти за мигове измрели.
Днес, утрото разплакано се мръщи.
Небето посивяло е от скука.
Стар спомен чака някого пред къщи,
за да разсее утрешната мъка.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados