Всяка рана бавно заздравява...
в сърца, в очи, в спомена проклет.
Дълбоките бразди житейски наслоява,
къде е правдата и пустият късмет.
Защо дълбаеш толкова дълбоко?
Защо играеш си със мен живот?
Защо съм тук с изкупление белязан?
На всяка крачка даваш ми урок.
Не си играй с ума ми и с душата!
Не ме разтърсвай за пореден път!
С крайности недей се забавлява!
Що за свят побъркан си създаваш тук!
Тук все не сме готови, за твойте изненади...
през болката и мъката кръжим.
Съдбата готви ни нелекия сценарий,
налага ни, да се събудим и да продължим.
Не ми пробутвай вдъхновяващи цитати!
Осъзнатостта ми зрее в този миг...
Раната сърби, коричка вече хвана,
а белегът победоносно, чака да се появи.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados