6 sept 2016, 20:44

Белот 

  Poesía » De amor
610 0 0

Тя е вино горчиво и сладкия плод,

а след тях си още по-гладен.

Тя е грешна ръка на белот.....

любовта на ничий живот.

Тя е твоето трезво пиянство,

демокрация без вот.

Тя е твоята лоша преценка,

твоя бойкот.        

Тя е последната карта в колода,

най-силната карта на дявола.

Тя е счупения диамант в корона.

Тя е  на бесилката грешник

и в църква икона.

Красива, но ялова булка.

Тя е змията и райската ябълка.

Тя си тръгва преди обещаното "никога"

а очите й са по-ясни от всякога.

Не разбра ли глупако, че има жени

дето поддържат жарава в огнището

и жени, дето носят във вените пепел,

точно тях би последвал в чистилището......

© Натали П. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??