Тя е вино горчиво и сладкия плод,
а след тях си още по-гладен.
Тя е грешна ръка на белот.....
любовта на ничий живот.
Тя е твоето трезво пиянство,
демокрация без вот.
Тя е твоята лоша преценка,
твоя бойкот.
Тя е последната карта в колода,
най-силната карта на дявола.
Тя е счупения диамант в корона.
Тя е на бесилката грешник
и в църква икона.
Красива, но ялова булка.
Тя е змията и райската ябълка.
Тя си тръгва преди обещаното "никога"
а очите й са по-ясни от всякога.
Не разбра ли глупако, че има жени
дето поддържат жарава в огнището
и жени, дето носят във вените пепел,
точно тях би последвал в чистилището......
© Натали П. Всички права запазени