Опитах се да бъда себе си,
опитах се дори да подражавам,
опитах всичко...
и изгубих себе си,
и потънах в сивото, и полудявам.
Душата си разкривах,
дори пред непознати
и търсех нещо,
но нищо не откривах,
а само думи до болка познати.
Очаквах знак,
или небето да ми "проговори",
а може би очаквах чудо,
или вълшебство
с приказни герои.
Объркано съзнание
и мисли в мъгла,
и потъвам пак
обгърната в мълчание,
в една безкрайна, тиха сивота.
© Todos los derechos reservados