Ако някак престана с плюс и минус да смятам,
ако някак секунда претворя в светлина,
то тогава обратно ще се врътне Земята,
но дали ще се сблъска със бетонна стена?
По библейски отново нож размахал е Авел,
вероломно забива го във гърба на Каùн.
И Исус до търговците плътно в храма продава,
като пръв се отрича да е божият син.
Боже, как ще погледнеш на подобни обрати?
Твоят свят ненадейно ще се сурне ранен,
и сърне ще завие, а отгоре луната
ще поглежда човека от лова съкрушен.
Само Ева отнейде гръмко ще те осмива.
(Не е Ева, а Хава... Смуглото цигане.)
Как можа да измислиш нещо толкоз красиво?
Затова си Мислител... И Творец... Или не?
© Елия Todos los derechos reservados