13.06.2021 г., 13:15 ч.

Библейски обрати 

  Поезия » Философска
340 1 0

Ако някак престана с плюс и минус да смятам,

ако някак секунда претворя в светлина,

то тогава обратно ще се врътне Земята,

но дали ще се сблъска със бетонна стена?

 

По библейски отново нож размахал е Авел,

вероломно забива го във гърба на Каùн.

И Исус до търговците плътно в храма продава,

като пръв се отрича да е божият син.

 

Боже, как ще погледнеш на подобни обрати?

Твоят свят ненадейно ще се сурне ранен,

и сърне ще завие, а отгоре луната

ще поглежда човека от лова съкрушен.

 

Само Ева отнейде гръмко ще те осмива.

(Не е Ева, а Хава... Смуглото цигане.)

Как можа да измислиш нещо толкоз красиво?

Затова си Мислител... И Творец... Или не?

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??