Ден и нощ ще ме откриваш,
ту под люляк, ту в коприва.
Пий от мене с бавна глътка −
всяка глътка е и тръпка.
Май че нещо ти горчи?
Стискай зъби и мълчи!
Може вълци да те вият,
или нож да ти забият
хора праведни, хрисими...
Запасявай се с търпимост.
Ще те примири съдбата
от небето до земята.
Ще въздигнеш светъл храм
от любов в която сам
ще изгаряш до безкрайност:
посветен на обич тайна.
Днес не чакай, а върви
към изконните треви!
Честит празник на билките – Еньовден!
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Радвам се, че ти допада!