...Аз знам, че стана светлина,
но нито знам сега къде си,
нито къде е светлината.
Хуан-Рамон Хименес
Ръцете ми са полюси различни.
Искра от болка между тях се лута
и търси вярната посока.
Кръвта забърза своя ритъм
в пулсиращите слепоочия.
Дъга от светлина държа
за ваша радост и надежда.
Търся себе си във вас.
Дано да ми достигне пътят
до вашите души,
сърца
и доброта.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados