18 sept 2024, 7:54

Бирата 

  Poesía » De humor
91 0 0

Посред деня, на панаира

припи ми се внезапно бира.

Да става, квото стане...

Напред бе, бай Гецане!

 

Направо тръгнах към кафето

настроен пивко, общо взето.

С доста разтреперан глас

поръчах бирата си аз.

 

Барманът студена я поднесе.

Цялата планета се разтресе.

Вперих се в набъбналата пяна.

Разумът гората хвана.

 

Когато лъв преследва антилопа

сърцето му навярно хлопа.

Oтпил от този елексир,

моето заби безспир.

 

Ах,бира сладка и омайна,

кажи каква е твойта тайна,

та пием те дори до здрач,

даже и да няма мач?

© Георги Янков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??