31 mar 2007, 12:38

Блудница 

  Poesía
599 0 3
Драпира душата си, сложи и джувка,
на показ я тупна пред нас.
Премрежено мига, раздава целувки,
върти се, подскача в захлас.
За продан е вече, но кой ще я купи,
кому е притрябвала тя?
Кой своята броня безценна ще счупи
да пусне във нея душа?
Надига поли, през сълзи се предлага
на всеки изпречил се праг.
Плътта си отчаяно, блудно излага
за капка вода, къшей хляб!
И грозна, раздърпана, в кървави дири
тя броди безпътна и прашна,
все по-безнадеждна, все по-често спира,
залита и тяло поклаща!
Но някой ден ти ще я върнеш обратно,
дано в пустошта я откриеш,
ще ти се предложи без свян и безплатно
пресъхнала в теб ще се скрие.

© Катя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??