Морен се пренасям за милувка
в селото на детските лета.
Място с уникална красота.
Дните на удобните обувки…
Всеки път оставам за нощувка,
за да бъде пълна радостта.
Детството отколе отлетя,
нямаше неволи и преструвки…
Ала тази нощ сънят не иде...
Досами балкана къдрокос
ведър гледам звездната апсида**
с много благодарност към Христос.
Наближава, Боже, да Те видя,
след безброй години в коловоз.
БЕЛЕЖКИ
* Трънско село
** Арка, свод
© Димитър Бурназов Todos los derechos reservados