Юнак със сабя на кръста
борба за свобода поведе без покой,
но, уви, изгни в пръстта,
ала славата озари го след бой.
И подвига му никой не ще забрави,
че проправи ни път към спасението
и затуй всеки честен ще го слави,
че на България искаше възкресението.
© Георги Todos los derechos reservados