22 oct 2013, 23:29  

Броеници 

  Poesía
584 0 3

Броеници

 

Не пускай злото във сърцето,

колкото и да боли.

Нали светулката да свети

в тъмното не спира и

 

защото вярва ти човека

и предимно – на лъжи –

за някого ще си небето,

той в което ще лети.

 

Защото хората, дордето

дъх поемаме, броим.

Броим пари, какво е взето,

жлъч неистово таим.

 

Едно-единствено в сърцето

не умеем да броим –

на колко мънички парчета

ставаме и аз, и ти,

 

когато вляво нещо тегне,

огън щом в кръвта ти ври

и без възможност да избегнеш

огъня неугасим.

 

Не пускай злото да те види

даже и в съня си тих.

Ако доброто си отиде,

повече ще те боли.

© Камелия Виденова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??