23 sept 2024, 8:53

Бяла риза с черно петънце 

  Poesía
108 2 4

БЯЛА РИЗА С ЧЕРНО ПЕТЪНЦЕ

 

... бяла риза с черно петънце

моята съседка подари ми,

давам ти я – вика, – от сърце,

да ти топли в идещите зими,

 

хубава! – с колосана яка,

с леко пожълтели ръкавели,

петънцето бе като значка! –

грееше във нощите ми бели,

 

с ризката бях истински жених,

готин мъж! – шестнадесет карата,

цяла зима аз не я свалих –

и ми беше топло на душата,

 

с нея и в студа ми бе разкош,

тупкаше ми сърчицето клето,

докато в онази черна нощ

някой я открадна от прането,

 

моля ви се, хора, от сърце? –

ако нейде мернете на лете

бяла ризка с черно петънце,

да ви пази Бог, ми я върнете!

 

23 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 6, 35 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??