Тупа черги Януари,
трупа преспи по върхари,
с бял снежец и тази зима,
весели игри да има!
Пърхат пухкави снежинки
като нежни перушинки
и килимче цяло стана
още рано от зара́на!
Котки, кучета, мишлета
с любопитните очета
искат в сняг да поиграят,
сърчицата им не траят!
Кака Сврака до комина
в тъмно пи си витамина.
Скоро ще навряка всички –
знак да слагат ръкавички!
С бяла гугла и кожухче,
Облачко изплете пухче
на опашката на Зайче,
сгушено като кравайче.
А Мечето на Балкана
хърка кротко до Лисана.
То сънува пролет ясна,
Тя – кокошчицата прясна!
Бяла зима нека има –
да е здрава и любима!
За дечицата най-малки –
чудни, слънчеви пързалки!
© Todos los derechos reservados