6 jul 2017, 11:18

Бъди честит 

  Poesía
1505 1 2

на сина ми

 

Цифрите на твоите години, 
те качват със стъпало към върха. 
Трицифрени са стъпалата, сине.

Качвай ги с усмивка и с мечта.

 

Не си мисли че вече си високо.
Изкачване тепърва предстои. 
Знаеш, че морето е дълбоко, 

но него за съдба избра си ти.

 

Но даже и в дълбокото, помни ги, 
всичките качени стъпала! 
Те създават, утвърждават името. 

Качените са смисъл към върха.

 

Достойнството ще те качи високо, 
а също честността и доблестта. 
Дори и Дунав тръгва от поточе, 
а тук го виждаш – истинска река.

 

Водите му са същите обаче, 
по пътя си, от опит се множи. 
Да се запазиш, твърде много значи. 
Празнувай, сине, и честит бъди!!!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да е жив и здрав сина ти! Хубави съвети даваш.
  • Бащините съвети са еманация на опита.Нека е жив,здрав и щастлив!😃
Propuestas
: ??:??