Чаша горчивo кафе
Налей ми чаша кафе!
И моля те, нека е черно и гъсто!
Без захар, тръпчиво кафе.
Ще го преглътна дори да е късно.
Налей го! Недей да стоиш!
И по-страшни неща съм изпила.
А глътки недей да броиш!
Ти знаеш ли колко съм скрила?
Единствено с малко любов
ти черното би ли подправил?
Но нямаш ли сила, недей,
все пак кафето направи.
© Сабина Петрова Todos los derechos reservados