Чергарска душа
Стягам си отново куфара
и потеглям с вятъра към следващата гара.
Дали някой ще ме чака на дувара,
изморена - толкова километри съм извървяла...
Душата ми е тук, сърцето с теб,
а корените у дома съм пуснала.
Непрестнно търсещ своя път човек -
през морета и пустини съм препускала.
Нямам време да съм слаба, нежна,
нито да съм мъничко дори суетна.
А любовта ни, милата, е все безбрежна
и километри, и различия отметна.
Внезапно пак ще звънне телефона
и някой тихо ще прошепне свойта липса.
Ще чуя любима своя песен на касетофона
и ще се засмея като истинска актриса.
Не е важно колко ни дели
и колко вече са пресъхнали очите.
Моля те, когато ме прегърнеш, сподели,
че споменът за мене бие още във гърдите.
. . . . . .
А мойта майка миличка ще се усмихне,
усетила и мойта радост, и трепети безкрайни.
Нали е майка, мъката си ще притисне
и с целувка ще ме пусне по мойте пътища незнайни.
© Веселина Костадинова Todos los derechos reservados