Черно-бяла картина рисува
художник млад върху бяло платно,
черни чувства със бели редува...
черно и бяло събира в едно.
Черно-бели са клавишите на пианото,
черно в бяло е нотният лист,
черно-бели са думите на изпяното,
черно-бял силует на пианист...
В черно-бял страстен танц се преплитат
жената бяла и черният мъж,
черно-бели лъчи ги оплитат
в черно-бели искри като дъжд.
© Паула Петрова Todos los derechos reservados