Червената шапчица
(из "Приказки под форма на рондо")
С търпение под алената шапка
не е снабдена, ни в ръката с папка,
та пътят крив изнервя я съвсем.
– От село, – казва, – сме но не пасем! –
и гази през шубрак, през бари цапка.
Докато тя си скача като жабка,
вълкът поглъща сухата ѝ бабка
и чака за десерт, хем лаком, хем
с търпение.
Ала щом любопитката излапка,
ловецът го разпра без жал ни капка,
познал две форми в тъй издут корем.
Деца, той би избегнал тоз проблем,
ако си беше сдъвквал всяка хапка
с търпение.
© Тошко Todos los derechos reservados
утрепа ме с финала