1 mar 2007, 1:36

Честита Баба Марта 

  Poesía
751 0 15

Дойде и тя -старицата, която

във нашата страна дарява всички.

Най-радостни обаче са децата:

те като своя баба я обичат.

  

С червен и бял конец от тънка прежда,

тя мартенички майстори и ги раздава.

В усмивките щастливи се оглежда,

че тя усмивки само заслужава.

  

Да кажем днес: Добре дошла! - и нека,

със мартенички ние се закичим!

Какво му трябва всъщност на човека -

да бъде здрав и силно да обича!

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??