1.03.2007 г., 1:36 ч.

Честита Баба Марта 

  Поезия
750 0 15

Дойде и тя -старицата, която

във нашата страна дарява всички.

Най-радостни обаче са децата:

те като своя баба я обичат.

  

С червен и бял конец от тънка прежда,

тя мартенички майстори и ги раздава.

В усмивките щастливи се оглежда,

че тя усмивки само заслужава.

  

Да кажем днес: Добре дошла! - и нека,

със мартенички ние се закичим!

Какво му трябва всъщност на човека -

да бъде здрав и силно да обича!

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??