Човекът с главна буква
Когато застанеш на отворен прозорец
и гледаш Небето,
когато застанеш пред отворена врата
и гледаш в Самотата,
когато си Птица
и усетиш силата на вятъра.
Тогава си Човек.
Когато потънеш в забравата на Морето,
когато чуеш музиката в Душата си.
Тогава си Човек.
Когато намериш Слънцето
в мрачния ден,
Когато видиш Луната
в безпросветната нощ.
Тогава си Човек.
Когато се научиш
да плаваш в Безкрая,
когато се научиш
да вървиш по Хоризонта.
Тогава си Човек.
Когато видиш първото
пролетно Цвете,
когато погълнеш първата
капка Роса в утринта.
Тогава си Човек.
Когато Светът е
изчезнала цивилизация за теб,
когато няма еуфория,
движение и красота за теб.
Тогава си Човек.
Човекът, велик като Бога
и лек като перушина.
Човекът, хилядната част от Атома,
в една Вселена - безкрай.
© Кети Иванова Todos los derechos reservados