30 ago 2020, 6:14  

Цигуларят 

  Poesía » Civil
434 0 0

Цигуларят

 

Стоеше сам с цигулката в ръка.

Стоеше сам със Моцарт и Шопен.

Стоеше още той от сутринта.

С цигулката стоеше всеки ден.

 

Свиреше с душа и със сърце.

Свиреше Вивалди, Паганини

за парченце хляб и за кафе.

Още ден да може да отмине.

 

Хората минаваха. Уви!

Никой се не спря пред музиканта.

Блеснаха в очите му сълзи.

Никой не ценеше му таланта!

 

Бързаха по своите дела

хората умислени, вглъбени

със сърца от камък, от скала.

Със души студени сътворени!

 

С тъжни струни пак на сутринта

ще посрещне изгрева с надежда

за парченце хляб и топлина.

За несбъднати безброй копнежи!

 

29.08.2020 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??