CUI BONO*
Струва ли си да се правим на различни
от това, което представляваме,
щом усетим, че не всичко ни е точно
и не ни приемат както искаме?
Ставаме ли по-достойни, по-обични
след като нелепо заблуждаваме
(себе си - неволно, другите - нарочно)
и искреността във нас потискаме?
Толкоз ли е трудно да сме по-етични,
суетата си да овладяваме,
за да ни е всичко постоянно точно
и да ни харесват - както искаме?!
*Cui bono? (лат ) - Кой има полза?
© Атанас Димитров Todos los derechos reservados