Мечтаем всеки по различно,
за власт, богатство и разкош,
но ежедневно сблъскваме се лично
до ъгъла поне с един Гаврош.
Нима животът не е пъзел,
изпълнен с малки чудеса,
преплетени с лошите във възел,
те пишат нашите дела.
И даже в тази плетеница
мечтаем си до старини
любов, красива като птица,
до нас свободно да лети!
Любовта е чувството красиво
и бурята във нашите души.
За нея бихме дали всичко,
променяйки съдбите си дори.
© Христо Петров Todos los derechos reservados