Дете без детство
Във примката на бащината воля
и майчината деспотична власт
едно дете без детство, по неволя,
разплакваше цигулката на глас.
Амбицията - болна и голяма...
Отминала, несбъдната мечта.
И ето - детството го няма!
А мъката е вече във света.
И без да ще детето я приема.
Чуждицата за него е съдба...
И музиката, нечия поема,
за него губи свойта красота.
То осем часа скърца на цигулка
и тъй се влачат дългите му дни,
и сложим ли ината за притурка,
натрупват се в сърцето му злини.
© Христо Славов Todos los derechos reservados
Изобщо не се притеснявам. Защитавам своята позиция в отговор на упрек към мен, а и наставления.
Квалификациите, обидите, голословието... разправиите с коментиращите, наставленията с нетърпящ възражения тон - това е недопустимо. Не всяко стихо, написано перфектно, е перфектен стих. Ако стихът не развълнува поне малко... значи не е добър. Сухи стихове тук бол. Този ми въздейства. Затова го харесвам.