Лъч протегнат – пронизителен,
в прохладно място в сянка,
стоплящ стара стаичка,
в която липсва свещ,
а друга топлина.
Златен лъч протегнал се
във полутъмна стая,
открил местенце,
запазил го
и свил гнездо в ъгъла.
Лъч от детски поглед
непречупен,
невтвърден
не излиза
вън,
освен в нощния ми сън,
но днес съм буден.
Непринуден,
ти дойде
да си кажем
сбогом...
Стаичката ми за сънища
е само белег
от нежно детство,
вече
за което няма място
днес.
© Стоян Тодоров Todos los derechos reservados