Честит празник днес!
Напред към комунизъм и прогрес!
Напред към бъдеще светло
в мрака на общество неприветно!
Вълци смучат ни без жал,
начело с Тиква, оцапана със кал.
Народе, ти си по-силен от тях.
Кръвта ти пият - как не ги е грях?
Те - дето ни делят на касти
и ни казват вместо хляб да ядем пасти.
В миналото имаше ред, законност, морал,
а сега се примири, народе заспал,
с неволята, с реставраторите на капитализма.
Виж ги какви палати са си изградили
и данъците си дори не са платили.
Две класи има - мутри и народ.
Първите забравиха за чест и род.
Искаха богатства, отидоха в гроба,
но остана мъката на роба.
Всичко се руши в тая държава,
която се превърна в дойна крава
на шепа крадци олигарси.
Щом си криминален тип - цар си.
Тъй е при капитализма вреден,
а за другия - трагедията да си беден.
© Георги Todos los derechos reservados