10.09.2012 г., 11:57 ч.

Девети септември 

  Поезия » Гражданска
1078 0 0

Честит празник днес!
Напред към комунизъм и прогрес!

Напред към бъдеще светло

в мрака на общество неприветно!
Вълци смучат ни без жал,

начело с Тиква, оцапана със кал.

Народе, ти си по-силен от тях.

Кръвта ти пият - как не ги е грях?

Те - дето ни делят на касти

и ни казват вместо хляб да ядем пасти. 

В миналото имаше ред, законност, морал,

а сега се примири, народе заспал,

с неволята, с реставраторите на капитализма.

Виж ги какви палати са си изградили

и данъците си дори не са платили.

Две класи има - мутри и народ.

Първите забравиха за чест и род.

Искаха богатства, отидоха в гроба,

но остана мъката на роба.

Всичко се руши в тая държава,

която се превърна в дойна крава

на шепа крадци олигарси.

Щом си криминален тип - цар си.

Тъй е при капитализма вреден,

а за другия - трагедията да си беден.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??