21 nov 2012, 13:35

Дилема 

  Poesía » Civil
339 0 0

И се мъча, и се радвам

във живота си разкъсан.

Къшей хлебец си открадвам

всеки ден - от мен накъсан.

 

Че по кървава пътека

тътря си петите стари.

И с търпение, полека

пуша дните си-цигари.

 

Тъй поне броя ги всички

и ги драсвам в календара,

а пък мислите ми-птички 

все докосват болка стара.

 

Ако днес ви се похваля,

няма кой да ми повярва!

Ако с нещо се оплача,

няма кой да ми помогне!

 

Таз дилема ме съсипва -

няма среден път за нея.

Тънък гняв във мене кипва...

Хвърлям котвата на кея.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??