Д и в о
Набрах ти букетче от диви цветя –
истински дивото най ти отива!
И тиха магия към теб полетя –
дива стрела от сърдечна тетива.
А ти си бронирана здраво в гърдите
с шестици по Фройд, по Вапцаров и Лорка
и всички пароли за вход днес са скрити
в геном полудив на прекрасна танцьорка.
Не плачем, защото плачът е за силни.
Две перли проблясват в очи дяволити,
а плахи мечти - методично и стилно,
с див страх в симбиоза нелепа увити,
пред изгрева раждат безброй пурпурити
от нощна тъга в стил Dolce Vita.
20 юни 2011 г.
© Николай Христов Todos los derechos reservados
какъв мерак е тоя,
дето дивото зове,
там под звездоброя ?