ДИЗАЙНЕРСКО
Вълкът навлече модна овча кожа,
огледа се доволен и си рече:
“Кусур не може никой да ми сложи,
понеже по Версаче съм облечен!”
Уши си заекът от фина свила
като на Елвис лъскаво елече.
Изпъчи се пред свойта зайка мила:
“Личи си – Сен Лоран ми е предтеча!”
Пълзейки из пустинята, змията
изящно пъстра кожа в миг съблече,
подуши се и каза: “Ах, горката!
Как нямам тук парфюм “Шанел” наречен!”
Кокошката почука по яйцето:
“Излизай, рожбо, ти навънка вече!
Светът не се капична – общо взето,
тъй както Пако Гарвана предрече.”
© Атанас Димитров Todos los derechos reservados