Днес искам, звук да нарисувам,
звука на любещи се две тела
на сливането със всемирното
отвъд предела на страстта ...
Това е музика на музи съкровени,
това е грохота на огнен водопад,
това е стон от самодивска песен,
това е жар изпепеляващ пепелта...
Днес искам, звук да нарисувам.
но как рисува се звука?
О,сетих се –ще сложа в боята
една частица, вик от вечността....
© Маргаритка Харизанова Todos los derechos reservados