Момиче, полуголо и красиво –
Съобщи по телевизията сутринта:
Синоптичната прогноза е досетлива –
Облечете си палта.
Обичах я естествено и нежно
Ако така изобщо може.
Купих цвете, бяло, снежно,
На нея да прилича, Боже.
Не позволих на времето да е отлично.
Защото много има до безкрая.
Въздържах се разумно и логично,
Въобразявах си, че любовта е стая.
Убежище. Доверие. И пазва.
Там няма облаци. И злоба няма.
Тихо е. И изведнъж: ужасна язва!
Внезапна болка, кръв. "Кажи на мама!"
Дойде линейка. "Обичам те! До утре!"
А утре нямаше. За нея.
С майка й - студени,
се ненавиждаме. И не от вчера.
Утре, вчера... Какво ли значи време?
Хубав ден, красиво момиче.
Пожелавам ти го от сърце.
Не че бързам... Ала имам цвете.
Задушница е. А ти се облечи добре.
© Владимир Георгиев Todos los derechos reservados