4 feb 2014, 21:32

Добрата книга 

  Poesía » Otra
435 0 3

Добре написаната книга

чака своя си читател.

Дискретно тя и му намига

да ù стане почитател.

 

Готова е да се разлисти -

да покаже свойта прелест.

А всичките ù бели листи

носят буквената тежест.

 

А думите са като слънце -

топлят мисъл зажадняла.

Носят те духовно зрънце

за душата огладняла.

 

Като стигнеш ù до края -

чак до задната корица,

тя сякаш те пренася в Рая

на криле, като Орлица.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??