15 ene 2008, 18:35

Дом 

  Poesía
779 0 2

Дом

 

Единствен кръстът бял от камък

е кулата на моя замък,

а всеки божи ден се трудих...

доброто в тебе не пробудих.

 

Ти каза ми: "Ще си сред хора,

такива, също като теб

и те незнаещи умора,

по-хладни даже и от лед.

 

Пожела ми един неравен път,

поведе ме към страшен съд...

наказа ме с тъмно бъдеще

във това пусто гробище.

И само пламъкът на бяла свещ

е едничката ми вещ,

но от утре и него ще деля,

щом във тебе своя дух вселя.

 

Защо животът е тъй алчен?

Ограбва всичко, откъдето мине

оставя само черно шалче,

ни спомен даже, че се споминах.

 

Живея в палат - два квадрата,

бедно, но с душа богата,

и моля се: "гори в ада",

това за мен ще е награда.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хай, злото е прокоба,
    да не кажа смъртен грях.
    То е собствена пороба,
    умъртвяваща духа без свян!

    поздрави!
    Пс: човек винаги има избор!
  • Поздравления за стиха!!!Хареса ми!!!Дълбок и истински!!!Браво!!
Propuestas
: ??:??