На тротоара нямаше място за трима
и слепецът яхна
калъфа на цигулката -
така приличаше на бедуин,
яздещ отгоре
на камилата си.
Пътуването скоро го измори,
увеси нос, сякаш беше пиян,
но добре,
че цигулката знаеше нотите.
Когато звуците са понесоха нагоре
в небесния кръстопът,
от облаците слезе Орфей
и примирено потули арфата
в шепите си...
© Янко Todos los derechos reservados