Дъждът е най-големият самотник.
За да изплаче всичките сълзи,
той чука ту гневно, напористо,
ту плахо, предпазливо
по покривите на надеждите
и по стъклата на страха,
по жадните ни длани,
по устните, с които го улавяме.
Подгонва стъпките ни равни
до прагове за никъде
и отчаян, и меланхоличен,
не спира да вали...
© Цветана Качерилска Todos los derechos reservados
и много красив образ на дъжда...
Цвети, очарована съм..
най-сърдечно..