15 mar 2016, 21:59

Дъжд вали 

  Poesía
672 0 4

Дъжд вали... вали...

Плаче ли? Не плаче, а танцува

и с мъгливите игли

по небето своя танц рисува.

Пее с ромон тих,

погалил с нежност къщите заспали,

превърнал всяка капка в стих,

стих за нощ във роза разцъфтяла.

Дъждът вали... наистина вали,

но не плаче тази нощ небето.

Не тъгува то, не го боли,

слънце в капчиците свети.

Дъжд вали... вали...

прегръща с обич жадната земя.

Вече няма да боли...

Дъжд от нежност заваля...

 

13.03.2016г.

Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??