Този дъжд закъсня. А земята отдавна го чака –
със напукани пръсти крепи и цветя, и треви.
Но смили се ноември – с два облака тихо заплака.
Цяла нощ по стъклата ми бисерни сълзи реди.
Топла влага преля във сърцето ми – чакащо, жадно.
Полъх нежен от шепотни думи – във миг споделен...
Но си тръгна нощта. Тихомълком дъждеца открадна.
През измитите мокри стъкла влиза сухият ден.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados
Зарадва ме, благодаря!